Skip Navigation
 

курсове


Добре дошли на курс Любава 


Курс "Начално ниво" по Холистична Ароматерапия (I и II част) е кулминацията на моят многогодишен опит - козметичните методи на базата на алтернативната медицина. Изминах дълъг път като козметик - ароматерапевт в търсене на източници на младостта (по-скоро на отдалечаване на старостта), опознавайки обещаващия и всеобхватен свят на козметичната индустрия, съумях да не изгубя "двете вълшебни капки от етерични масла в една чаена лъжичка".

Програмата на курса е разработена на база на изискванията на МФА и Висши Школи по ароматерапия във Франция, Англия, Япония.

Курсът обхваща 5 модула за изучаване в клас и работа у дома. Часовете за работа у дома и ароматерапевтична практика са задължителна част от обучението.

Като организатор и ръководител на курса "Начално ниво" по ароматерапия, бих искала да споделя с Вас следното:

След като завърших Музикален Педагогически институт, Медицински колеж, Холистичен курс: Vivat Holistik Training, медицинска козметика и участвах в Британския конкурс 2000 г. - ароматерапевт на годината, усещам с цялата си душа понятия като хармония, баланс, здраве, много добре си представям пътя на енергийната частица на природата в организма на човека. В същото време моралът и етиката ми на лечител не могат да бъдат безразлични към това какво вдишват, втриват, безгрижно прилагат непросветените в областта на ароматерапията възрастни и деца. Както не е възможно да помислиш, че лекуващият лекар е назначил неправилно лечение, така е недопустимо да предположиш, че се  използват за лечебна цел етерични масла с ниско качество, които нямат необходимите за лечение компоненти. Не случайно международната организация по изследване и безопасно използване на ароматите IFRA в Женева повиши изискванията към стандартите за качество.

Съвременната фармацевтика изисква масла без добавяне на химикали, защото истински терапевтични свойства имат само натуралните масла, неразредени с разтворители или евтини сортове масла.

 

 
 
« назад|принт